Berkley nieuws vanaf de Visma

Berkley nieuws vanaf de Visma

Onze hoofdsponsor Berkley is op de Visma langs geweest in de Streetfishing Nederland stand en heeft ons hun nieuwe hardbaits gedemonstreerd. Bij streetfishing focust iedereen zich op softbaits maar, zeker in de zomer, zijn crankbaits zeer goed inzetbaar. We stellen er een aantal voor:

Pitbull

De Pitbull is een langzaam zinkende crankbait van 5,5 cm. Prima werpeigenschappen. De Pitball heeft een felle en zwenkende actie. De Pitbull is veelzijdig te vissen, niet alleen met werpend en binnen draaien maar ook twitchend, jerkend en stop/go. Vooral het twitchen met inlassen van pauzes zal zeker vis op gaan leveren. Duikdiepte is maximaal 1.80 meter en verkrijgbaar in 9 mooie kleuren.

pitbull

Cutter 90

De Cutter is een 9 cm slanke langzaam zinkende plug. Duikdiepte is ruim 1 meter tot 1.80 meter. Beste manier van vissen is het twitchen. Dus korte felle rukjes/tikjes met je hengeltop geef je de plug een mooie flankende actie waarbij het ook nog van links naar rechts schiet. Vergeet niet om ook hier af en toe een pauze in te lassen. Na het herstarten van de Cutter komt dan vaak de aanbeet. Onweerstaanbaar voor baars maar ook snoek kan er niet vanaf blijven. Wil je de Cutter iets dieper vissen dan kan je overschakelen naar het jerken, dus wat langere haaltjes met je hengel.

Berkley Cutter 90

Warpig

De Warpig is een 7,5 cm grootte zinkende ratelaar van je welste. Er wordt weinig met ratelpluggen gevist en is dus dressuur doorbrekend. Het is het wapen om vastliggende roofvissen te verleiden om aan te vallen. Over de Warpig is goed nagedacht. Het heeft een stompe neus wat op de bodem of stenen staat. Dus de haken staan van de grond af. Je kan het werpen en gewoon binnen vissen maar om echt goed gebruik te maken van de ratels voor een maximum aan vibratie en trillingen onder water, vis het ook met haaltjes om de Warpig even  te versnellen. Daarnaast, ga er ook eens mee verticalen. Vis het boven 3 of 4 meter water. Laat gecontroleerd het aas tot op de bodem zakken en ga dan verticalen. Dressuur doorbrekend en de aanbeten van baars en snoekbaars zullen hard zijn.

Berkley Warpig

Bad Shad

De Bad Shad is een drijvende crankbait welke in 2 maten komt: 5 en 7 cm. De crankbait heeft een driftige staartactie, onweerstaanbaar voor baars. De Bad Shad is makkelijk over obstakels onder water te vissen door als je tegen een obstakel aan vist, te stoppen met binnen draaien. Hierdoor stijgt de Bad Shad richting het oppervlakte. Na een paar tellen start je weer met binnendraaien waardoor je over het obstakel heen vist. Kortom een mooie crankbait om verschillende waterlagen mee af te vissen. De 5 cm uitvoering gaat maximaal ruim 2 meter diep, de 7 cm iets dieper namelijk ruim 2,5 meter diep. Vis je graag uit de boot? Hang de Bad Shad eens aan je speld en trol ermee de kanten uit. Gegarandeerd dat je mooie baars en snoek tegenkomt. En een snoekbaars is er ook niet vies van.

Wil je weten wat Berkley nog meer voor 2017 in petto heeft op het gebied van streetfishing, neem dan een kijkje op hun website: www.berkley.be.

Berkley Bad Shad

 

Tot slot nog 2 andere nieuwtjes uit de stal van Pure Fishing. Pure Fishing verdeelt naast Berkley ook de producten van Abu Garcia en Spiderwire.

 

Abu ABU Svartzonker McMio Tail Junior

De Abu Svartzonker McMio Junior is een snoekverleider 1e klas. Zeer geschikt om te vissen in polder- en stadswater. De lengte van de body is 6 cm en met staart erbij is hij 20 cm lang. De Abu Svartzonker McMio Junior is langzaam zinkend en vis je tussen de 0,5 – 1 meter diep.

De body heeft een rollende/ flankende actie en de staart zorgt voor een enorme aantrekkingskracht. Dressuur doorbrekend aasje. Is gewoon te vissen aan een spinhengel. Haal meer uit dit mooie kunstaas door te variëren in snelheid. Geef een haal met je hengel om wat meer snelheid te krijgen waardoor de staart voor nog meer actie zorgt maar vergeet niet om er af en toe en korte pauze in te lassen. De Abu Svartzonder McMio Tail Junior komt in 14 verschillende kleuren. De staarten zijn ook los verkrijgbaar.

 ABU Svartzonker McMio Tail Junior

Spiderwire Stealth Smooth 8

Purefishing komt introduceert de nieuwe dyneemlijn Spiderwire Stealth Smooth 8. Op de Efftex 2016 beurs de winnaar in de categorie ‘Braided lines’. De Spiderwire Stealth Smooth 8 is een strak geweven gevlochten lijn van 8 strengen met een microcoating. De gevlochten lijn is zeer glad en soepel wat zorgt voor geluidloze verre worpen en heeft een hoge schuurbestendigheid.

Daarnaast heeft de Spiderwire Stealth Smooth 8 een hoge trekkracht. Voor streetfishing is er een 6/00 uitvoering met een trekkracht van 6,6 kg! Dus zoek je nog een nieuwe lijn voor het aankomende streetfishing seizoen, schaf de Spiderwire Stealth Smooth 8 aan. Deze lijn is er in de kleuren mosgroen, fluo geel, fluo rood en wit.

Spiderwire Stealth Smooth 8