Berkley Streetfishing Tournament Rotterdam 2017

Afgelopen zondag 26 maart was de afsluitende wedstrijd van de Streetfishing Nederland competitie. Wie mag zich tot Nederlands Kampioen Streetfishing seizoen 2016-2017 kronen? Maar wie pakt de dagzege en komen er nog verschuivingen in de top van het algemeen klassement?

Op social media waren de vangsten in Rotterdam slecht, sporadisch baars en snoekbaars. Beloofde een taaie dag en wat zou de superstek het Boerengat opleveren? Het visparcours was wederom omgeving van Oude Havengebied en de Nieuwe Maas rondom het Noordereiland.

Hoofdsponsor Berkley

Berkley, hoofdsponsor van deze wedstrijd had een geweldig prijzenpakket samengesteld met hun Berkley Urban Camo ND dropshothengels en de Mitchell Mag Pro R 1000 werpmolen. Geweldige streetfishing combinatie om mee op pad te gaan. Tevens mooie prijzen voor de grootste vissen én een goodiebag voor alle deelnemers welke prima in de smaak is gevallen: Powerbait Twitchtail Minnow, dé nieuwe baarsplug Berkley Bad Shad 5 cm, Berkley fluorocarbon 0.22 cm en een geheim wapen om rovers over de streep te trekken, de Berkley Powerbait Zander Attractant; geef je kunstaasje extra aantrekkingskracht mee door middel van een ‘lekker’ luchtje. Kortom grote dank aan Berkley die deze prijzen beschikbaar heeft gesteld. Wil je meer weten wat Berkley te bieden heeft op het gebied van streetfishing, neem een kijkje op www.berkley.be

berkley-logo

De wedstrijd

Rond half 9 verzamelde er 55 deelnemers bij de uitvalsbasis voor deze dag Kade 4. Na het aanmelden en de briefing gingen de deelnemers op pad. Frisse ochtend aan de waterkant met een stevig briesje. Deelnemers verspreide zich over het parcours. De hardlopers naar het Boerengat, maar een aantal deelnemers investeerde in een langer wandeling naar het Noordereiland toe in de hoop om snoekbaars in de Nieuwe Maas te vangen. Veel tactieken werden toegepast: favoriet was de dropshot waarbij het aas dicht bij de het lood was geplaatst, maar ook flexhead en Caroline rig werden ingezet. Daarnaast toch nog wel wat vissers die het met hardbaits gingen proberen, waaronder de Berkley Bad Shad, vers uit de verpakking.

Berkley Bad Shad (1)

Al snel kwamen de eerste ‘ballon’ baarzen op het droge uit natuurlijk, hoe kan het ook anders; het Boerengat. Patrick Marrable deed goeden zaken met een 38’er en een knappe 42’er. Zijn vismaat van de dag, de voorzitter van Streetfishing Nederland himself, Haakon Nadorp, pakte ook een 42’er baars. Vanuit andere visplekken op het parcours bleef het stil. Uiteindelijk kwamen er nog een paar 30’ers op de kant. Terug naar Kade 24 voor de lunch om de batterij op te laden voor de middagsessie en nieuwe plannen te smeden in de aanpak om toch vis te vangen aangezien iedereen had begrepen dat er heel weinig werd gevangen en je met een mooie vis al in de top van het klassement kon nestelen.

Dikke baars Patrick

In de middag trokken meer deelnemers richting het Boerengat. Veel worpen maken, variëren met je aasaanbieding in de hoop dat er een baars te verleden is. Dat lukte voor Marcel van Oudheusden en Bart Elfering. In de middag werd er ook iets meer vangsten genoteerd. Marc Koumans pakte het iets anders aan. Niet vissen in het Boerengat net er buiten waar het water veel meer in beweging was. Dit pakte voor hem enorm goed uit met 2 snoekbaarzen van 39 en 55 cm en dit bracht hem uiteindelijk ook de eindoverwinning.

Baars Bart Elfering

Terug bij Kade 4 was het wachten op de einduitslag. De top 5:

  1. Marc Koumans 94 punten
  2. Patrick Marrable 80 punten
  3. Marcel van Oudheusden 44 punten
  4. Bart Elfering 43 punten
  5. Haakon Nadorp 42 punten

Felicitaties aan de top 3 dat zij juist met deze zeer taaie wedstrijd toch nog mooie vissen de kant op kregen. In totaal zijn er deze dag maar 3 snoekbaarzen en 12 baarzen gevangen. Maar wel mooie grote baarzen.

Top 3 Rotterdam Berkley 2

Algemeen Klassement: Dennis Horvath Nederlands Kampioen Streetfishing!

Ook het algemeen klassement werd direct opgesteld en werden de prijzen verdeeld. Dennis Horvath had voor Rotterdam al de leiding en heeft deze ook gehouden. Heeft dit seizoen weer fantastisch gevist en is weer uitgeroepen tot Nederlands Kampioen streetfishing. Patrick Marrable is door zijn 2e plaats in Rotterdam opgeklommen naar de 2e plek, ten kosten van de nummer 3 Erik-Jan Guijt. Felicitaties aan de top 3. Geweldige presentatie om in een groot deelnemers veld toch bij de meeste wedstrijden een goed resultaat neer te zetten.

Eindklassement 2016-2017 Berkley

Het volledige klassement is te vinden op: http://streetfishing.nl/klassement-2016-2017/

Slotwoord

Na aanleiding van de taaie wedstrijd in Rotterdam heeft het Bestuur op de aansluitende Algemene Ledenvergadering met de aanwezige leden de wedstrijd geëvalueerd. Het is een mooi wedstrijdwater in een schitterende omgeving, maar ieder jaar bestaat de top van het klassement vooral uit vissers uit het Boerengat. Tevens gaan er nooit veel mensen naar het Kanaleneiland omdat de wandeltijd aardig wat vistijd opslokt en je op tijd terug moet zijn bij de uitvalsbasis. Besloten is om voor volgend jaar met een ander visparcours te komen en de wedstrijd ook te vervroegen, vóór de gesloten tijd van snoek.

Ter afsluiting van het seizoen 2016-2017 rest het Bestuur niets anders dan eerst jullie, de deelnemers te bedanken aan het deelnemen van onze wedstrijd. De onderlinge strijd maar ook vooral de onderlinge zeer goede sfeer en gezelligheid motiveren ons om wedstrijden te blijven organiseren en hopen dat iedereen in het nieuwe seizoen weer gaat meedoen aan de wedstrijden.

Uiteraard willen we ook onze hoofsponsoren bedanken voor hun meer dan genereuze bijdrage aan het prijzenpakket: Next Level Fishing met Crazy Fish, Pure Fishing met Berkley én Pro-Perch.nl. We hopen met jullie voor het aankomende seizoen graag weer samenwerken te werken om de wedstrijden aantrekkelijk te maken voor de deelnemers én het streetfishing verder op de kaart te zetten met jullie geweldige materialen. Dank jullie wel!

Bestuur Streetfishing Nederland