Beursnieuws, de nieuwste SF producten!

Het weekeinde van 2, 3 en 4 december stond in het teken van de Hengelsport- en botenbeurs Utrecht. Het Walhalla voor sportvissers. We stuurden Koen Sipma met zijn camera op pad om voor jullie de nieuwste en gaafste producten op het gebied van streetfishing vast te leggen en er zitten weer vele mooie producten tussen!

img-20161202-wa0005

Tekst en Foto’s: Koen Sipma

 

Berkley

20161204_132940

Nieuwe plugjes van Berkley.

Dit zijn een aantal plugjes uit het nieuwe pakket van Berkley waar wij erg enthousiast over waren toen we ze zagen. De de bovenste plugjes zijn de Warpig’s , een crankbait met een onweerstaanbare actie en met een maximale mate van lawaai en vibraties. Door de stompe neus hoef je niet bang te zijn voor vast zitten want deze ketst als het ware tegen de obstakels af. Met de meest linkse plugjes hebben de naam Bad Shad, ook een crank bait maar met een onweerstaanbare, kantelende staartactie. Hij is floating dus tijdens een pauze komt die omhoog drijven wat bij het vissen met obstakels ideaal is. Deze zijn er in twee maten in de 5cm (7 gram met een duikdiepte van 1,5 – 2.1m beschikbaar in tien verschillende kleuren) en in 7 cm (9.5 gram en een duikdiepte van 1,8 – 2,7m beschikbaar in elf verschillende kleuren). Met deze twee maten kan je in iedere situatie uit de voeten. De onderste plugjes zijn de Cutter’s, met een slank postuur voor een felle en zwevende actie is dit een ideaal plugje voor snoekbaars of roofblei omdat deze lijn recht blijft lopen onder hoge snelheden. Met een lengte van 11cm en met een gewicht van 16 gram. Deze is er dan ook weer in 10 verschillende kleuren. Last but not least de Pitbull’s een crankbait ontworpen voor een onweerstaanbare jaagactie met maximale schittering en staartactie. Ook ontworpen om op obstakels af te ketsen. Deze is 12,5 cm met een gewicht van 10,5 gram met een diepgang van 0,9 – 1,8 m en met negen verschillende kleur stellingen een killer voor in de stad.

 20161204_133811

 Spiderwire stealth smooth 8.

Bovendien hebben ze de Spiderwire familie uitgebreid met de Spiderwire Stealth Smooth 8. Het is een geweven gevlochten lijn van acht strengen met een micro coating er over heen voor een hoge schuurbestendigheid. Ook heeft deze lijn een nog hogere trekkracht zodat je nog dunner kunt vissen. Iets wat in onze visserij erg handig kan zijn. Deze lijn is er in 6 kleuren en in diktes van 0,06 mm tot en met 0,40 mm.

 

Abu Garcia

20161204_140121

De revo molens serie

Abu Garcia heeft een nieuwe serie molens ontworpen de Revo’s. V

an links naar rechts; De Revo® Inshore is specifiek ontworpen om het drillen van sterke vissen te kunnen weerstaan, alsook corrosieve zoutwatermilieus. de Revo® SX lichter dan de vorige generatie, terwijl deze nog altijd een uitstekende starheid heeft. Langzame oscillatie biedt een gelijkmatige lijnligging met alle lijnsoorten, Everlast-beugelsysteem voor verbeterde duurzaamheid, lichtgewicht rotor van grafiet, K-Clutch anti reverse. Revo® Rocket Spinning reel is ontworpen om zeer snelle inhaalsnelheden te realiseren, hetgeen de visser in staat stelt om in rap tempo grote hoeveelheden slappe lijn binnen te draaien. De Revo MGX Spin is lichtgewicht en compact ontworpen en gemaakt voor de veeleisende hengelaar. De laatste twee versies zijn het meest voor de hand liggend voor onze visserij maar de eerste twee zijn voor sommige van ons ook erg handig onder sommige omstandigheden

20161204_134656 20161204_135945

 Revo MGXtreme 2.

voor de mensen met een voorkeur voor een reel is er ook niet stil gezeten en dan is dit het resultaat de Revo MGXtreme 2. De MGXtreme® Low Profile zet de standaard op het gebied van lichtgewicht en compact design en blijft met het lichtste gewicht van slechts 4.5 ounce de grenzen van low profile ontwerpen verleggen. De MGXtreme low profile reel combineert het nieuwe SLC™ spoelconcept met ceramische hybride kogellagers, hetgeen geresulteerd heeft in hoogwaardige werpeigenschappen en een pakket dat in de hand nauwelijks iets weegt. Oftewel ideaal voor het werpen met lichte jigs of voor het vissen met de texas- of carolina rig wat steeds populairder word.

 20161204_140812

Mc Mio Tail Juinior.

Verder hebben ze ook een klein broertje van de Mc Mio uitgebracht, de Mc Mio Junior. De Mc Mio Tail Junior weet met zijn rollende actie menig rover te verleiden en behoort voor veel wedstrijdvissers tot de favorieten. Hij is heel makkelijk te vissen ook met een spinhengel door het gewicht van 22 gram. De lengte van de body is 6 cm en inclusief de staart is hij 20 cm lang. Hij is langzaam zinkend en blijft tussen de 0,5 en 1 m zwemmen, afhankelijk van hoe snel hij wordt binnen gedraaid.

 

Crazy Fish

20161204_151530

De Crazy Fsh Nimble.

Crazy Fish heeft ook niet stil gezeten en hebben van de bekende Nimble drie nieuwe maten uitgebracht de 40mm, 65mm en in 125mm zo kan je met alle omstandigheden uit de voeten. Een prachtige shad voor de dropshot en de texas- of carolina rigg wat in de koudere maanden erg effectief kan zijn.

20161204_151628

De Crazy Fish Tough.

Ook is er een nieuw maatje van de Crazy Fish Tough deze is er nu ook in 10cm. Deze is speciaal ontworpen voor snoek en doordat hij gemaakt is van erg soepel materiaal en een grote schoepstaart heeft slaat hij mooi uit van links naar rechts wat al menig snoeken zich heeft laten vergissen.

20161204_151949

De Crazy Fish Allure.

Bovendien hebben ze de Allure in wat nieuwe maatjes en kleuren uitgebracht. Deze is er naast de 40mm nu ook in 27mm en 52mm zo kan je gericht op de kleinere baarsjes gaan en ook iets gerichter op de wat grotere baars waar hij erg geliefd door is. Ook is deze er in een aantal nieuwe kleurtjes uit gekomen.

 

 Fox Rage

20161204_173251 20161204_173306

Voyager® Tackle Vest.

Fox Rage heeft special voor de streetfisher een nieuwe tas ontworpen met als doel compact en een goed draagcomfort. Zo kan je tijdens het vissen zo iets uit je tas halen zonder je gehele tas af te doen. Zo heb je genoeg ruimte voor al je spullen en hoef je niet de hele dag met een tas te klooien om je spullen er uit te halen of weer in te doen.

20161204_173220

De grondel woble en twist en de tidler fast 8cm.

Ook heeft Fox Rage een aantal nieuwe shads op de markt gebracht zoals de grondels deze zijn er in twee soorten de woble en de twist beide zijn ze 10cm en in zes verschillende kleuren. Door het hogere lichaam profiel de perfecte kopie van een grondel met nog eens een geweldige actie. Ook is er een nieuw maatje van de tidler fast, deze is er nu ook in 8cm. Hij heeft een slank profiel en Dankzij het kleine, platte staartje, heeft hij een zeer bijzondere en felle actie. Wat het super doet bij de baarzen maar ook zeker de snoekbaarzen.

20161204_173755

De Spikey Shad Micro en Grub Tail.

Over het pielen op baarsjes heeft Fox Rage ook gedacht en hebben daarvoor dan ook de Spikey Shad Micro en de Grub Tail ontworpen. Beiden zijn ze 4cm en ook in zeven verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

Rapture

20161204_154755 20161204_154809

De Artista hengel serie

Rapture is een redelijk nieuw merk met nog maar een maandje in Nederland te verkrijgen, maar wel een merk met een hele goede prijs kwaliteiten verhouding. Zo ook hun nieuwe serie hengels de artista ze bestaan uit vier eendelige spin hengels en zeven eendelige casting hengels. Voor elke techniek is wel een hengel. Ik heb hem zelf in mijn handen gehad en hij heeft een prachtige actie en echt elk tikje voel je. Iets wat tijdens onze streetfish wedstrijden echt een must is.

20161204_155509

Het nieuwe lijnen pakket van rapture

Ook komt Rapture met een gamma lijnen zowel hoofdlijnen als fluorocarbon voor je onderlijnen. De spin 4x is een mooie gevlochten lijn die een hoge schuurbestendigheid heeft en verre en nauwkeurige worpen mogelijk maakt door zijn dunne diameter. De spin hi-viz is een prachtige gevlochten lijn wanneer je echt gevoeligheid nodig maar met een hoge schuurbestendigheid en een goed opvallend kleurtje. Ook hebben fluorocarbon om je onderlijnen mee te knopen

20161204_155238

De power minnow serie

Ook komt Rapture met een mooi shad pakket waaronder de power minnow serie. De serie bestaat uit de power minnow fork tail, power minnow hummer tail en power minnow curly tail. Allemaal in vijf kleuren te verkrijgen en in twee maten, in 7,5 cm en in 11,5 cm. Echte killers voor op de dropshot maar vergeet ook zeker de jig niet. Hier gaan menig baarzen en snoekbaarzen gek van worden.

 

Gunki

20161203_151015

Schepnetsteel gunki street fishing

Gunki komt dit jaar met een bijna onmisbaar iets in onze visserij een telescopische schepnetsteel. Hij komt in twee maten een met een totale lengte van 2,40m voor de wat minder hogen stads kanten en een met een totale lengte van 4 m voor de hoge kanten zoals in Amsterdam bijvoorbeeld. Hij neemt door zijn kort delige telescopische steel weinig plek in beslag, ook word hij geleverd met een verstelbare draagriem om hem makkelijk mee te nemen van je ene stek naar de andere.

20161203_150624

Hengel Gunki streetfishing.

Ook komt Gunki met een nieuwe serie hengels genaamd concept streetfishing. Zoals de naam al verklapt een serie special voor het streetfishing. In de serie zitten twee verschillende hengels een met een volle carbon top en een met een holle top. De hengel met de volle carbon top heeft een extra fast action om zo de kleinste contacten met het aas te voelen. Het volle carbon top deel is het eerste deel van de hengel wat de kracht van het aanslaan opneemt en de hengel beschermt tegen overbelasting en hengelbreuk. Hij komt in vier versies van light (0,5 – 7 gram) tot medium tot medium heavy (5 – 28 gram). De hengel met een holle top heeft een progressieve zachte actie en maakt hem zo erg veelzijdig en perfect om met erg ligt kunstaas te werpen. De high modules carbon blank geeft een zeer goede feedback en laat je de kleinste aanbeet voelen.

20161203_150505

De nieuwste kleurtjes van Gunki.

Bovendien hebben ze hun shad gamma uitgebreid met een paar prachtige kleurtjes. Al hun shads zijn nu in deze kleuren te bestellen en er zitten echt een paar prachtige kleurtjes tussen.

20161203_151157 20161203_151249

Gunki backpack / 4 box

Ook Gunki heeft een nieuwe tas uitgebracht voor het streetfishing. De voordelen van deze tas zijn de mogelijkheden die je hebt door de ruime indeling van de tas. Met veel zijvakken een ruim hoofdvak met ruimte voor vier tackleboxen heb je alle ruimte voor je spullen die je nodig hebt.