Wedstrijdverslag Streetfishing Leeuwarden 2017-2018

Afgelopen zondag 2 juli was de 1e wedstrijd van de competitie van Streetfishing Nederland. Leeuwarden trapt af. Mooie grachtjes in het centrum en de grote vaarten die om het centrum heenlopen was dit jaar het strijdperk van zo’n 42 vissers.

Om 08:30 werden we welkom geheten in Grieks restaurant Rhodos door Siu de Moor, namens Hengelsportvereniging Leeuwarden. Deelnemers konden zich melden bij de organisatie, kregen hun scorekaart en een WeeBass Siam Blade als goodie. Na de groepsfoto sessie voor het restaurant werd het startsein gegeven.

Al vrij snel werden de eerste vissen gevangen. Voornamelijk kleine baars tot 15 cm, maar ook de eerste snoeken. Veel vissers zochten de grotere vaarten op, in plaats van de grachtjes in het centrum. Een paar vissers onderscheidden zich al snel van de rest, met goede vangsten. Gerwin Kuiper pakte vrij snel 2 snoeken, nadat vismaat Ron Lagerweij zijn lijn doorgebeten zag. Ook Patrick Marrable ging lekker na een roestig begin. Op een wapperlijnmontage met een klein shadje ving hij regelmatig zijn steeds groter wordende baarzen vanaf de bruggen.

Het was in ieder geval prima weer. Droog, lekker zonnetje en een stevig briesje. De ochtend kroop al weer snel voorbij en werd het tijd voor een Griekse lunch om de batterij weer op te laden voor de middagsessie.

Na een prima lunch ging men weer op pad. Wat werd de tactiek? Toch een snoek vangen of gokken op wat grotere baars? Meeste deelnemers trokken weer naar de vaarten, het bleef dus rustig in het centrum. In de middag kwamen ook weer regelmatig kleine baars naar boven en een aantal snoeken, maar ook een aantal kleine snoekbaarzen.

Om 16:15 was de wedstrijd afgelopen. Scorekaarten en meetlinten inleveren en wachten op de prijsuitreiking. Mooie prijspakketten voor top 3, grootste vissen en de beste Fries, mede verzorgt door Pro-Perch.nl, WeeBass Pro Shop en Hengelsport De Fuik. Hiervoor uiteraard onze grote dank.

De uitslag:

  1. Gerwin Kuiper
  2. Sander Groeneboom
  3. Patrick Marrable

Grootste baars: Chris Pandolfo 31 cm
Grootste snoek: Jakub Czarny: 83 cm
Grootste snoekbaars: Jasmijn van Hulsen: 39 cm

Jasmijn, namens WeeBass Pro Shop, gaf haar prijs voor de grootste snoekbaars weg aan de beste jeugdvisser van de dag. Een zeer mooi en sportief gebaar. Én een mooi einde aan een prima verlopen en gezellige eerste wedstrijd van dit seizoen.

Tot ziens op de 2e wedstrijd, de Pro-Perch.nl Streetfishing Den Haag op 27 augustus. Aanmelden kan hiervoor op korte termijn via www.streetfishing.nl. Hou onze Facebookpagina in de gaten.

 

Streetfishing Nederland